21. 01. 2019

Her er de nye love og regler for 2019

En stribe nye regler og love træder i kraft i 2019 og en del af dem er relevante for værksteder og bilejere. 

Her er en oversigt:

Klip i kørekort

I løbet af 2019 kommer det til at koste både bøde og klip i kørekortet, hvis du bruger håndholdt mobiltelefon under kørslen. Udover mobiltelefonen gælder de nye regler også fx håndholdt GPS, iPad og Smartwatch.

Registreringsafgift udskudt

Hvis elbilen koster under 400.000 kr., skal der ikke betales registreringsafgift af den i 2019 og 2020. Elbilerne skulle ellers stige i afgift fra årsskiftet, men et politisk flertal har vedtaget at udskyde indfasningen af afgiften.

Slut med dispensation for brug af styrthjelm

Tidligere har man kunne søge dispensation for at bruge styrthjelm, men den ordning stopper nu. Fra 2019 gives der ikke længere dispensation uanset årsag til, at man ikke kan bære styrthjelm.

Større parkeringsbøder til store køretøjer

Standsnings- eller parkeringsafgift for køretøjer, hvis tilladte totalvægt overstiger 3.500 kg, stiger fra 510 kr. til 2.040 kr. Forhøjelsen skal være med til at sikre, at lastbiler og andre store køretøjer som fx autocampere ikke benytter statslige rastepladser til langtidsparkering.

Måske højere skrotpræmie i 2019

Der er planer om at forhøje skrotpræmien fra 2.200 kr. til 5.000 kr. for gamle dieselbiler. Bliver det vedtaget, er det planlagt til at træde i kraft primo 2019.

Små motoriserede køretøjer på cykelstierne

Fra nytår vil det som en forsøgsordning være lovligt at suse af sted med hastigheder på op mod 30 km/t. på cykelstierne på små motoriserede køretøjer som elektriske løbehjul og skateboards med motor.

Dagsgebyr for manglende ansvarsforsikring

Fra 1. januar træder en ny lov om opkrævning af dagsgebyr i forbindelse med manglende ansvarsforsikring på køretøjer i kraft. Er du registreret bruger af et køretøj uden at have en lovpligtig ansvarsforsikring, vil du blive opkrævet et dagsgebyr på 250 kroner. Gebyret opkræves for hver dag, du ikke har tegnet en ansvarsforsikring.

Socialt udsatte får nyt frikort

Modtagere af kontanthjælp og andre offentlige ydelser kan fra nytår få et såkaldt socialt frikort. Det betyder, at de kan tjene op til 20.000 kroner uden at blive modregnet i de sociale ydelser. Hensigten er bl.a. at få virksomhederne til at ansætte flere socialt udsatte.

Lave afgifter på elbiler fortsætter

Ejere af eldrevne biler med en værdi på op til 400.000 kroner kan også i 2019 slippe helt for at betale registreringsafgift. For dyrere elbiler, plugin-hybridbiler og natur- og biogasdrevne biler forlænges fradraget i registreringsafgiften på 10.000 kroner med ét år.

 

 

VORES SAMARBEJDSPARTNERE